A Magyar Államkincstár a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatását igénylő kérelmek kitöltését segítő videókat tett közzé honlapján. A kisfilmek a kérelem benyújtásának folyamatán vezetik végig a felhasználókat és támogatják az elektronikusan beadandó nyomtatványok helyes kitöltését. A támogatás sokféle felújításhoz igénybe vehető, többek között a beépített konyhabútor, beépített gardróbszekrény és beépített bútorok készítése is a támogatott munkák között szerepel.

Figyelem, a támogatás beépíthető bútor esetében igényelhető csak! Beépíthető bútornak minősül, ami az ingatlanba állagsérelem nélkül el nem választható módon beépítésre került, így az ingatlan részét képezi. Tehát a beépített/beépíthető szekrény, gardróbszekrény, konyhaszekrény, fürdőszobaszekrény, stb. (akár hálószoba, konyha, fürdőszoba, előszoba, gyerekszoba vagy ifjúsági szoba, nappali területén megvalósuló beépítés) támogathatónak minősül. Nem igényelhető azonban a támogatás a szabadon álló bútorok beszerzésére!

A videók részletesen bemutatják az ügyfélkapuba történő bejelentkezést, a kérelmezők adatainak megadását, a mellékletek kitöltését, dokumentumok feltöltését, becsatolását és  hitelesítését, valamint az elküldés ellenőrzését.

Az otthonfelújítási kérelmek kitöltését segítő videók az alábbi link alatt érhetők el:

Bejelentkezés, adatmegadás:

Mellékletek kitöltése:

Dokumentumok feltöltése, csatolása, hitelesítése:

Elküldés ellenőrzése:

Hiánypótlás:

A támogatási kérelmet 2021. július 26-ig 22.133 család nyújtotta be a Kincstár felé, a folyósított támogatások összege több mint 18 milliárd forint. A januárban elindított program már 10.878 családnak biztosította az állami támogatást otthonuk felújításához, korszerűsítéséhez.
2021. július 28., MÁK